Hi! ik ben Laura.

#humandevelopment #betekenisvol #zingeving #trainen #coachen

Daarvoor moet je bij mij zijn. En mijn doel is jou te inspireren en helpen om je ware ik te zijn. Vrij te leven. Op jouw eigen unieke manier. Want pas dan, kan je rust, helderheid en geluk vinden. Dat is mijn ‘werk’ hier. Hiermee wil ik van Betekenis zijn voor de wereld.

Maar ik wil je niet alleen inspireren en helpen om je ware ik te zijn. Ik heb nog een hoger doel. Ik wil graag dat jij ook van Betekenis bent. Zodat we met z’n alle werken aan een ecosysteem waarin alles en iedereen floreert en profiteert. Je bent nou eenmaal niet alleen op de aarde. Je weet wel, die wereldbol die wel wat hulp kan gebruiken. Een hoop lol hebben along the way is wel een voorwaarde. Lekker spelen en tegelijkertijd de wereld verbeteren. Ja hoor, dat kan!

De Betekeniseconomie

We zijn aangekomen in de Betekeniseconomie. Oftewel het welzijnstijdperk. De tijdperken vol streven naar een meer, beter, effectiever en rijker leven, is voorbij. Maar voorgaande (kennis en emotie) tijdperken hebben flink haar sporen achterlaten. 1 miljoen Nederlanders hebben last van burn-outklachten. En dit zijn slechts de mensen die hiervoor hulp hebben gezocht. Onze zoektoch naar voldoening uit spullen, status en geld is ten koste gegaan van het welzijn van onszelf. Maar ook van de aarde, haar grondstoffen en alles wat op haar leeft.

 

Verandering

Dit moet veranderen. We moeten van altijd maar doen, weer de balans vinden tussen doen en zijn. Wat doet dat streven met je gevoel van zelfliefde en zelfacceptatie als de ‘gewone’ versie van jezelf schijnbaar niet goed genoeg is? Wanneer je je geluk meet aan je inkomen, de grootte van je huis, je uiterlijk en je status? Hoe kunnen we van betekenis zijn voor de aarde en de mensen om ons heen als we niet goed voor onszelf zorgen? Want uiteindelijk heeft je geluk niets te maken met de spullen die je bezit of het succes die je hebt. Die spullen en dat succes kunnen verdwijnen. Geluk en welzijn zit van binnen. Gen Kelsang Nyema zegt: ‘Happiness and unhappiness are states of minds, and therefore happiness can’t be found outside the mind’.

Vaarwel

Betekenisme zegt vaarwel tegen het streven naar een meer, beter en effectiever leven. De tijd is nu, om vanuit je ware ik te gaan leven! Welzijn verkiezen boven succes en status. Wij willen betekenisvol leven, voor iedereen. Positief bijdragen aan het verhogen van het Bruto Nationaal Geluk (in plaats van het Bruto Nationaal Product!) in een ecosysteem waarin alles en iedereen floreert en profiteert. #Minderstrevenmeerleven is het motto. Betekenisme helpt je in je zijnsmodus te komen. Minder te streven en meer te leven. Te leven zonder haast, geluk vinden in de kleine dingen en simpeler leven. Al spelend je ware ik te zijn. Kees Klomp schrijft in dit artikel over bezieling (de motor van de Betekeniseconomie) : Geluk ontstaat op zielsniveau, en bestaat bij gratie van een bevestiging van wezenlijk, werkelijk mens-zijn’. Wie is je ware ik? En wat is jouw werk hier?  Dat zijn de vragen die Betekenisme wil helpen beantwoorden! 

Betekenisme is een beetje anders.

Want Laura combineert de onderwerpen zelfontwikkeling, stress en burned out met een hoop humor. Jezelf leren kennen is namelijk een cadeautje. Lekker spelen en tegelijkertijd leren. En ja, je denkt bij mindfulness en meditatie al gauw aan een hoog zweefteef gehalte. Ook dat is helemaal niet nodig! Heel plat geslagen is mindfulness het trainen van je aandacht. Niets meer, niets minder.

 

En niet voor iedereen.

Betekenisme is (nog) niets voor jou als je niet van betekenis wil zijn voor de mensen en de wereld om je heen. Als je je identiteit verleent aan spullen, status en geld. En je daar heel gelukkig mee bent. Misschien verandert dat ooit. Dan is Betekenisme wel iets voor jou. Laura is gewend geraakt aan mensen die al snel afhaken als ze begint over ‘in verbinding staan met jezelf, anderen en de natuur. ‘Ja heel leuk Laura, maar waarom zou ik dat in godsnaam willen’? Dat kun je niet helemaal begrijpen met je ratio. Het is een gevoel. Een staat van zijn. Maar daarom niet minder waar. Betekenisme is voor die mensen die voelen dat het leven meer te bieden heeft dan streven, geld en spullen. En weten dat er verandering nodig is om van die verslaving af te komen.